董事長的話

董事長信箱

主頁  基本信息  董事長  校長  媒體報導  出版書籍  社區互動  學年時間表
   董事長 / Chairman
   謝招宏先生
出生
1941/04/24
藉貫
台灣彰化
學歷
台東師範畢業
花蓮師專畢業
彰化師範大學67級輔導系畢業
經歷
曾任國小、國中、高中教師15年
同德家商董事長
彰化師大校友會總會理事長
彰化師大基金會董事長
宏產建設公司負責人
   殊榮 / Winning
2012 獲選建國百年 彰化百傑人士
2012 獲選私立文教協會副理事長
   演講 / Lecture
2009 5月彰化師範大學教育研究所「掀開私立學校的神秘面紗」

經營理念 / Business philosophy
謝招宏先生畢業於彰化師範大學,歷任國小、國中、高中教師、彰化師大校友會總會理事長、彰化師大基金會董事長、宏產建設公司負責人,現任同德家商專任董事長,以百年樹人的教育理念,傾其財力心力創辦學校,目的在於教育青少年,提昇國民素質,以愛、熱心、犧牲奉獻的精神回饋社會,其辦學

理念為:

1. 建立共識,迎求教育理想的學校目標。
2. 學習與生活結合,追求精緻生活教育。
3. 兼辦生活教育,提高作業人員素質。
4. 加強建教合作,學理與技術相輔相承。
5. 創造人性化的教育園地,蘊育倫理觀念的學校文化。
6. 培養允文允武,終生學習的學生。
7. 建立學校交流,吸收先進國家經驗。

Mr. Hsien, Chao-Hung graduated from National Changhua University of Education, served as elementary school teacher, junior high school teacher, president of the Alumni Association of the Federation of Changhua University Education, National Changhua University Education Foundation chairman, the person in charge of Hong Chan construction company and now he is the Tung Der Home Economics and Commerce Vocational High School full-time board chairman.
He believes in the educational concept of giving financial effort to set up schools then aiming at educating the teenager and enhance the quality of the country with love, enthusiasm and sacrifice dedication to society. His concepts of education :

1.To set up the goal of pursuing the ideal education.

2.To combine learning and living making a refined life.

3.To conduct life education enhancing the quality of teachers.

4.To strengthen industry-academic cooperation improving the techniques andprofessional knowledge.

5.To establish a humanistic learning environment and a ethical culture.

6.To develop students to get great accomplishment in academia and industry and maintaining lifetime learning.

7.To exchange information from different schools learning from the different experiences in countries.

教育箴言 / Education Proverbs
老師要觀機逗教的智慧。

老師要有行解並重的理念。

老師要有不捨一人的慈悲。

老師要有師徒同尊的胸襟。

平庸的老師:只會敘述。

良好的老師:懂得講解。

優異的老師:能夠示範。

偉大的老師:重在啟發。

有為的老師:就像蠟燭一樣燃燒自己照亮學生。

有德的老師:就像蓮花一樣吐露芬芳嘉惠學子。

董事長的話

培養優良道德

養成高超技藝

成就每位同學

董事長信箱 / Chairman email address.

hsiehhsiuchin@yahoo.com.tw
電話:049-2553109轉11